Mer om: Espresso Kaffe
Espresso er en italiensk kaffetrekketradisjon som kan spores tilbake til begynnelsen av 1900-tallet i Milano. Espresso er italiensk for ekspress og refererer til det faktum at kaffen m? drikkes raskt. I 1901 patenterte Luigi Bezzera en maskin der damptrykk presset vann gjennom malt kaffe. I 1903 ble patentet solgt til Desidero Pavoni, som f?rst satte ideen i produksjon og dermed startet en tradisjon som senere skulle bli en hj?rnestein i den italienske barkulturen. (La Pavoni espressomaskiner). Den malte kaffen blir stemplet og holdt mellom to filtre og 90 grader varmt vann presses gjennom kaffen med 9 barer. Det er viktig at kaffen blir malt og stemplet slik at det skapes et passende mottrykk, slik at gjennomstr?mningstiden er ca. 25 sek. og mengden kaffe i koppen vil v?re ca. 25 ml. Tradisjonell italiensk espressokaffe er typisk en blanding av opptil 7 forskjellige typer r? kaffe. Robusta er ca. 10% i de aller fleste blandinger da dette er billigere og gir ogs? krem. Mange tror at italiensk kaffe er noe spesielt raffinert, men sannheten er at, statistisk sett, er Italia blant landene som importerer de billigste egenskapene i Europa. Dette er delvis resultatet av stor konkurranse blant italienske kaffeferier, men m? ogs? sees i lys av den tradisjonelle italienske bryggemetoden. Det er de mest flyktige smakene som er best. Det vil si at det er de f?rste dr?pene som trekkes ut av kaffen som er best. Siden en klassisk espresso er veldig kort og konsumeres med store mengder sukker, er ikke kvaliteten p? dansk kaffe like h?y. De fleste har bare gode kaffeopplevelser fra Italia, og dette skyldes driften av kaffemaskinen, (rengj?ring, justering av kvernen, forvarmning av kopper, etc.), enn den virkelige kvaliteten.