Mer om: Specialty Coffee Kaffe
Osterlandsk 1889 K?benhavn var den f?rste i Danmark som introduserte konseptet" "Spesialitetskaffe" "p? begynnelsen av 1990-tallet. Spesialitetskaffe er betegnelsen p? ren arabisk kaffe av h?yeste kvalitet. Spesialitetskaffe kommer fra en bestemt g?rd eller distrikt i det opprinnelsesland og dyrkes i h?ylandet - de fleste steder p? over 1600 meter. Spesialitetskaffe representerer bare de beste 3% av verdens kaffeproduksjon. For ? b?re dette predikatet m? kaffen h?stes, h?ndplukkes og sorteres. Det er ca. 6000 h?ndplukkede kaffeb?nner for bare 1 kilo stekt kaffe. Spesialitetskaffe minner p? mange m?ter om god vin fordi kaffen, i likhet med vin, er preget av jordforhold, klima, mikroklima og selve behandlingen av kaffeb?nnen. Disse faktorene er avgj?rende for ? smake. P? midten av 1970-tallet ble espressomaskinen, som vi kjenner den fra kafeer, kaffebarer og mange husholdninger, ogs? introdusert av Eastern Thehus, som i dag har et bredt spekter av espressomaskiner. Bekjentskap og samarbeid med verdens ledende kaffespesialister innen spesialitetskaffe har f?rt til at Osterlandsk 1889 K?benhavn i dag er Danmarks st?rste og mest allsidige virksomhet n?r det gjelder eksklusive kaffe- og espressomaskiner. Mer enn 30 forskjellige av verdens beste kvaliteter er alltid p? lager, og utvalget varierer fra h?st til h?sting og kontinuerlig i tr?d med nye funn. Osterlandsk 1889 K?benhavn har etablert en kaffeferie i Skovlunde. Roasteren er det som popul?rt kalles et mikro-roster, men i den mer alvorlige enden. Rosteret har en kapasitet p? opptil 100 kg. i timen, men kan ogs? riste sm? mengder ned til 10 kg. av gangen. Dette gir oss en fleksibilitet som gj?r at vi kan tilby et bredt utvalg av forskjellige kaffe til kundene v?re, slik at selv sjeldne og dyre kaffesorter kan stekes i s? sm? mengder at kaffen alltid er fersk. De r? kaffeb?nnene lagres i kj?lige rom i kjelleren der fuktighet og temperatur overv?kes. N?r kaffen ankommer roosteret, blir den sjekket, registrert og lagret i kjelleren og kommer f?rst inn i rosteriet rett f?r den skal stekes. Etter steking og avkj?ling pakkes kaffen umiddelbart og forsegles i lufttette poser for maksimal holdbarhet.