Mer om: Grønn te
Osterlandsk 1889 K?benhavn har et stort utvalg av gr?nne teer fra hele verden. V?rt utvalg av gr?nn te spenner fra de fineste gr?nne te-egenskapene til de mer tradisjonelle rene egenskapene, smaksatt gr?nn te, husets egne gr?nne te-blandinger, r?d 'the', spennende urte- og fruktter, Chai og mer. Nedenfor kan du lese litt mer om gr?nn te. Kvaliteter, opphav etc. Bladene p? gr?nn te kommer fra den samme teplanten eller tebusken som svart te kommer fra. Det er fremstillingsmetoden etter selve plukkingen, som er forskjellig fra svart te til gr?nn te. I motsetning til svart te, er gr?nn te ufermentert, noe som betyr at te ikke er oksygenert. Etter ? ha sett og t?rket blir tebladene varmebehandlet slik at det ikke blir oksygenering av tebladene. Dette har konsekvenser som p?virker b?de fargen og smaken p? te. De fleste gr?nne teer har et begrenset innhold av koffein. Varmebehandlingen kan best? av ? dampe tebladene. Gr?nn te har et h?yt innhold av vitamin B og C, noe som gir en rensende og oppbyggende effekt. Det sies at gr?nn te gj?r veggene i blodkarene mer elastiske og senker blodtrykket. Samtidig har gr?nn te et h?yt innhold av antioksidanter, som beskytter kroppens celler mot d?rlig oksygenering. Gr?nn te skiller seg fra svart te da den er fullstendig ubehandlet og derfor besitter vitaminene som svart te mister under gj?ringsprosessen. Dette er viktig n?r det gjelder tebrygging, hvor det er viktig ? bruke mellom 60-80 grader varmt vann, for ? bevare mineraler og vitaminer intakte under tebrygging.