Mer om: Hvit te
Hvit te kommer opprinnelig fra et lite, begrenset omr?de i s?r?st i Kina, hvor du finner de ideelle oppvekstvilk?rene for ? dyrke hvit te og for utvikling av hvit te. De hvite teene har navnene fra forskjellige varianter av teplanter, s? vel som fra den spesielle m?ten disse teene h?stes p?, og etterlater den lille s?lvfargen nede p? bladene og knoppene synlig intakt. I dag produseres ogs? fine kvaliteter hvit te. India og Sri Lanka, f.eks. fra te-distriktene Assam, Darjeeling og Ceylon. De kinesiske hvite teene kommer fra 3 plantesorter: 'Stor hvit te', 'Nacissus White' og 'Vegetable White'. Avhengig av kvalitet og type, kan fargen p? tebladene s? vel som brygget te variere fra en lys gul eller gr?nn farge til en m?rk brun farge. Hvit te er det f?rste ?mme skuddet p? busken og en delikatesse, og h?ster bare noen f? dager tidlig p? v?ren. Tebladene plukkes ikke p? dager med regn hvis dugnaden ikke er helt borte eller hvis det er frost i jorden. Hvit te skiller seg fra b?de gr?nn og svart te i prosessen som f?lger selve plukkingen av tebladene. De ferske tebladene gjennomg?r en naturlig t?rkeprosess. Den hvite teen, som den gr?nne teen, er ikke-fermentert, noe som betyr at tebladene ikke gjennomg?r oksidasjonsprosessen som f?r fargen p? tebladene til ? m?rkne. Tebladene, i motsetning til de andre teene, rulles det veldig sjelden. Dermed er egenskapene til de fleste kvaliteter at de er veldig store blad. Den store forskjellen mellom hvit og gr?nn te er m?ten te blir laget. For ? lage hvit te plukker plukkerne knoppen og de to bladene sammen og fordeler dem i fire forskjellige kvaliteter som utgj?r de tre typene hvit te; Bai Hao Yin Shen (Silver Needle), Bai Mu Dan (White Peony), Shou Mei og Gong Mei. I motsetning til tilberedningen av de gr?nne teene, som er utsatt for relativt h?ye temperaturer for ? fjerne fuktighetsinnholdet i teene, t?rkes hvit te naturlig ved ? bruke solstr?lene, eller ved en t?rkeprosess under lavere temperaturer, som finner sted innend?rs. for ? sikre at polyfenolinnholdet i te blir bevart. Den foretrukne metoden er ? t?rke den hvite te i solen, noe som fremskynder t?rkeprosessen. Imidlertid er det ikke alltid sol nok til at denne metoden kan brukes. Det tar omtrent 40 timer ? t?rke hvit te ved lave temperaturer innend?rs. Etter at teen er t?rket i avdekkede, ?pne skur, plasseres den i rader med bambus inne i rom som er oppvarmet til omtrent 40 grader. Rommene er godt ventilert for ? fjerne fuktighetsinnholdet.