Mer om: Svart te
Osterlandsk 1889 K?benhavn har et stort utvalg av svarte teer fra hele verden. V?r sort te-serie spenner fra de fineste kvalitetene til rene svarte te til de mer tradisjonelle rene svarte teene. Nedenfor kan du lese litt mer om svart te. Te-distriktene, de forskjellige plantasjer av svart te og te-kvaliteter SRILANKA & CEYLON Te fra Ceylon, eller Sri Lanka, som det heter p? singalesisk, er kraftige og m?rker?de varianter med h?yere tannininnhold enn andre te. Derfor m? man v?re n?ye med ? observere trekketid p? 3 min. for ? unng? ? trekke ut un?dvendige bitters. De mest tradisjonelle omr?dene med teproduksjon er Dimbula, Uva og Nuwara Eliya. UVA Det mest kjente distriktet i Ceylon er Uva. Monsoon og den globale vinden 'Passat' i dette omr?det p?virker teproduksjonen og h?stingstidene er i august og februar - de s?kalte "Peak Seasons". I disse periodene h?stes antagelig te i verden med den mest intense aromaen. Uva High Grown Broken Ceylon BOP Uva-distriktet er i h?ylandet, og teen herfra er sterk og full av smak. De beste tekarakterene plukkes ut mellom juli og september. Nuwara Eliya Dette distriktet har de h?yest rangerte teplantasjene, og teene herfra kalles Ceylon Tea Champagne, blant annet p? grunn av de ekstreme h?ydene som tebuskene vokser i og dermed den langsommere veksten, noe som gir teene herfra en delikat smak. Distriktet regnes dermed som scenen for de beste og fineste teegenskapene. Premium-te blir plukket ut ?ret rundt. Ceylon Shawlands OP Denne Ceylon-teen er en veldig fin te-kvalitet med de lange, smale, m?rke bladene, noe som gj?r den lysere og mer rund enn andre Ceylon-te-kvaliteter. En veldig aromatisk storbladet Ceylon-te med en fin ravfarge og fyldig, nyansert tesmak. INDIA Assam Assam er en tropisk teprovins i nord?st i India. Geografisk omgitt av Bangladesh Myanmar, Buhtan, Tibet og Kina. Assam er verdens st?rste totale te-distrikt som ligger p? begge sider av Brahmaputta-elven. Rundt 2000 teplantasjer produserer Assam-te, som er kraftige, aromatiske med sin karakteristiske maltte-smak. Teene fra Assam er ogs? veldig velegnet som melkete. I tillegg til de velkjente Second Flush-teene, produserer plantasjene ogs? First Flush-te og gr?nne Assam-te. DARJEELING For teelskere er dette omr?det et av de vakreste testedene p? jorden. Teen fra denne regionen er av h?yeste te kvalitet. I First Flush-perioden har te en lys, frisk og floral te-smak, og i Second Flush-perioden en sterk, full og utrolig aromatisk tesmak. Darjeeling er den fineste, mest aromatiske og blomsterteete som finnes og med rette regnes blant verdens fineste tesorter. Darjeeling-teene blir dermed ogs? kalt 'champagnen' til tees! Darjeeling-te vokser i de s?rlige skr?ningene av Himalaya i h?yder fra 900 meter til 2400 moh. Teb?nder har i generasjoner vandret rundt buskene sine, rundt t?rking og gj?ring, og skapt en utmerket te som er makel?s med tesmaken. Darjeeling te har 4 gode h?stperioder. Den f?rste h?sten - First Flush tea - er om v?ren fra begynnelsen av mars til midten av april. Den andre teh?stingen - Second Flush - er i sommersesongen i m?nedene mai og juni. Den tredje teh?sten - Monsoon Flush / Rain Flush - er fra juli til september. Den fjerde teh?stingen - Autumn Flush - er i oktober til november. H?stingsperiodene er av stor betydning for teens kvalitet og smak. Forskjellen i h?stingstider kan sammenlignes med viner og ?rgangsviner. De klimatiske forholdene for te-dyrking har ogs? en betydelig innflytelse p? teens kvalitet. Siden teene plukkes i s?kalte blokker, kan den samme tebusk produsere veldig forskjellige teer. De beste teegenskapene er plukket ut i mars- og aprilm?nedene og er de s?kalte First Flush-teegenskapene - ?rets f?rste h?st. Hvis teene plukkes under eller i l?pet av en periode med regn, vil regnet ha skylt de fineste tesaftene fra bladene p? tebusk, og te vil derfor miste noe av tesmaken. Det fineste te-resultatet oppn?s s?ledes i h?stingsperiodene i de t?rre m?nedene. Every year, Osterlandsk 1889 Copenhagen selects what Darjeeling tea qualities our tea house has to offer to our customers. Tea Plantations, from which we choose our Darjeeling tea qualities, therefore vary according to which plantation we believe can offer the best teas of the various Darjeeling tea qualities that year. Osterlandsk 1889 Copenhagen currently offers 8 different different qualities of pure, unmixed and fine Darjeeling teas. CHINA The cultivation of tea in China extends over colossal areas and the tea plantations are scattered at great distances. This means that the black tea can vary greatly in taste and color. From medium and light, over sweet and aromatic, to strong and earthy. Common to all black teas they have a very low tannic acid content and often have a slightly smoked tea flavor. Keemun Keemun tea is known for its mildness and is almost devoid of tannins. Therefore, if you want a tea with as low a tannin content as possible, Keemun tea is the right choice. YUNNAN In Yunnan province, in southwestern China, green tea has been grown for approx. 1700 years. Only since 1939 has the black tea been produced. Due to the geographical conditions and climatic conditions, Yunnan can be compared to Assam in terms of tea production. Medium fullness, with spicy body. The light fruity and earthy tea taste gives the tea its unique characteristics. China Lapsang Souchong Special tea, which does not consist of the typical two leaves and a shoot, but instead consists of the larger and more powerful leaves of the tea plant. The Tea Leaves are roasted over exotic wood and give a typical smoked tea flavor. Oolong The Chinese word Oolong means "red dragon". These teas mainly come from southeastern China and Taiwan and are semi-fermented teas, which means that the teas' oxygenation process is stopped before they would otherwise become black teas. The oolong teas are very large-leaved, and they have a slightly sweet tea flavor with a nice amber color, as well as an elegant, floral and peach-like tea character. Oolong Fancy Superior The finest Oolong tea quality that can be raised. Intense floral tea bouquet and incredibly aromatic tea. Lightly spicy overtones and almost endless tea aftertaste. A sublime tea for connoisseurs! Oolong Formosa Choicest This Oolong Tea has a nice amber golden color. The taste of tea is pleasantly soft and round and with a hint of honey. MIXTURES OF THE HOUSE Many of our teas are some we mix ourselves. The Admiralty tea which is the whole foundation of Osterlandsk 1889 Copenhagen is the tea that started it all. You can read about it below, and you can also read about our Lady Gray. Over the years, several teas have been added, and especially in recent years herbal teas with licorice and tea blends with fruit have gained in popularity. Admirality Tea In 1889, the Osterlandsk Teahouse was founded by a Naval Sailor who, two years earlier in the year 1887, had attended the English Queen Victoria's 50th anniversary. The English Admiralty had offered a tea that made so great an impression on the private S?ren Wilhelm Jacobsen that he brought the Tea recipe on the mix back home to Copenhagen. Here he founded our proud company Osterlandsk Teahouse, where the special "Admirality Tea" is still one of the house's popular mixes. Over the years, this tea has been treasured not only by tea-loving citizens of Copenhagen, but by customers from all over the world. Lady Gray In 1904, by letter dated November 11, our company received from the Secretariat of His Royal Highness Prince Valdemar in Copenhagen, permission to use the silhouette of Princess Marie of O'rleans as a logo, as well as calling the current Lady Gray tea "Ladies' Tea". This letter is today on display in our original shop at N?rrevold in Copenhagen. Lady Gray is based on the same grounds as Admirality tea, but added a little bergamot oil. Where the tea flavor in this blend is incredibly full, the taste of bergamotte is considerably lighter than that of a classic Earl Gray.